F.O.O.D is L.O.V.E

-Masakan Tradisional dan Moden -

Buah peaches dan ubi



Ni nampak macam menu tradisonal sikit tapi disini Uncel Chef modenkan dengan buah import sebab rasanya lagi sedap dan baby pasti lagi suka
hehe bila makan pasti 'sehingga menjilat jari' nanti.......yummmy

Bahan-bahan

1.Air 1 cawan
2. ubi /ready made 1/3 cawan
3.Buah peach 1 biji
4.Vanilla Yogurt 1/2 cawan

Cara menyediakannya:

1.Masak air sehingga masak dan masukan instant ubi sehingga masak
2.Kacau selalu dengan api yang perlahan selama 5-8 minit
3.Dalam masa yang sama hancurkan peach tadi sampai jadi puree dan masukkan kedalam mangkuk atau mixture
4.blend dengan yogurt dan peach

p/s 6-8 bulan jangan bubuh yogurt
p/s 8-10bulan dengan yogurt

* if tak dapat instant ubi, just amik je ubi keledek ungu (suka yang ungu sebab banyak khasiat), then lenyek2 je..

Besttnya .....JOM muMMY semua cuba untuk baby u all

3 comments:

Farah said...

thanks for the recipe!! hehe tak lame lagi anak saya dah nak masuk 6 bln..harus cuba resipi ini :D

MUNIRA said...

wah banyak sedap resipi ini ya ;)
harus ku mau cuba!

It's all about cooking..... said...

thanks mama2 semua..
cuba jgn tak cuba..
kalau kat europe, ibu2 kat sana mmg advance bg makan kat anak2..segala sayur berkhasiat depa bagi..cuma cara buatnya sesuai utk baby la..so try k..

Post a Comment

 
Créditos: Templates Novo Blogger | Distributed by Blogger Blog Templates